Jūrmalas slimnīca izvēlas vietējos produktus
Jūrmalas slimnīcai 2015. gadam pārtikas produktus piegādās divpadsmit dažādi uzņēmumi. Produktu izcelsmes valsts ir Latvija un dažiem izņēmuma produktiem Lietuva vai Polija. Jūrmalas slimnīcas pārtikas produktu iepirkums tika dalīts daļās, lai iepirkumā varētu piedalīties pēc iespējas vairāk pretendentu.
Augļu un dārzeņu piegāde dalīta sezonās, lai arī vietējās zemnieku saimniecības varētu pretendēt uz šo produktu piegādi. Tuvākais ražotājs saņēma papildus punktus un ieguva iespēju piegādāt videi draudzīgus Latvijā audzētus dārzeņus, augļus un zaļumus.
Piena produkciju piegādās no bioloģiskajām lauksamniecībām, kas ir saņēmušas BRSI sertifikātus (bioloģiskās ražošanas sertifikācijas institūcijā sertificēti produkti). Tiek uzsvērts, ka bioloģiskie produkti ir dabiski un veselīgi. Ražošanas procesā nodrošina optimālu savstarpēji saistītu ekosistēmas elementu – augsnes, augu, dzīvnieku un cilvēku veselīgu un auglīgu pastāvēšanu.
Jūrmalas slimnīcai tiks piegādāti produkti, kas saņēmuši arī NPKS sertifikātu (nacionālajā pārtikas kvalitātes shēmā sertificēti produkti). Svaiga gaļa, gaļas izstrādājumi, vistas gaļa, maize, tēja tiks piegādāta no Latvijas ražotājiem, kas ir videi draudzīga produkta piegāde. Visi pārtikas preču piegādātāji veiks videi draudzīgu iepakojuma savākšanu.
Pārtikas produktu plānotais iepirkuma apjoms 2015. gadam ir 51524.67 eiro, kas salīdzinot ar 2014. gadu ir palielinājies par 13%. Ēdināšanu slimnīcā nodrošina virtuves darbinieki, kas katru dienu pasniedz brokastis, pusdienas un vakariņas vidēji 75 cilvēkiem. Jūrmalas slimnīca ir lokālā daudzprofilu slimnīca, kurā neatliekamās palīdzības nodaļā tiek uzņemti visu diennakti. Slimnīcas stacionārā 2014. gadā ārstējās 4935 pacienti. Vidēji viens pacients slimnīcā uzturas 4,13 diennaktis.