Jūrmalas slimnīcas attīstībā investē 1,28 miljonus eiro

Piektdien, 20.novembrī, pēc vērienīgas rekonstrukcijas Jūrmalas slimnīcā atklātas B korpusa 4.un 5.stāva renovētās telpas. Līdzekļi ieguldīti ķirurģijas un dzemdību nodaļu paplašināšanai, aprīkošanai ar jaunākajām medicīniskajām iekārtām, ģimenes ārstu kabinetu aprīkojuma iegādei, kā arī klientu uzgaidāmo telpu un kāpņu labiekārtošanai. Kopējais investīciju apmērs sastāda 1,28 miljonus eiro.

Jūrmalas slimnīcas infrastruktūras attīstības projekta īstenošana finansēta no kredītlīdzekļiem, daļu līdzfinansējuma saņemot no Jūrmalas pilsētas domes 24,55 tūkstošu eiro apmērā, kā arī Eiropas reģionālās attīstības fonda 17,73 tūkstošu eiro apmērā projekta “Primārās veselības aprūpes infrastruktūras uzlabošana SIA „Jūrmalas slimnīca” telpās” ietvaros.

Kā norāda SIA “Jūrmalas slimnīca” vadītājs Egons Liepiņš “Slimnīcas renovācijas projekts uzsākts pirms astoņiem gadiem, un šogad pabeigta tā trešā kārta. Pirmajā kārtā tika veikta slimnīcas A korpusa rekonstrukcija, kur darbojas neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļa, uzņemšana, ķirurģijas nodaļa un intensīvās terapijas nodaļa. Otrajā kārtā renovēta slimnīcas B korpusa fasāde, jumts, otrais un trešais stāvs, kur atrodas iekšķīgo slimību nodaļa un dzemdību nodaļa.”

Jūrmalas slimnīca ir lokālā daudzprofilu slimnīca, kas realizē valsts pasūtījumu, nodrošina neatliekamo un plānveida valsts apmaksāto veselības aprūpi. 2014. gadā stacionārā ārstējās 4935 pacienti un dzima 1510 bērniņi. Jūrmalas slimnīcas dzemdību nodaļa ieņem stabilu trešo vietu pēc dzemdību skaita valstī. Slimnīcas vadītājs Egons Liepiņš atzīst, ka slimnīca var attīstīties un uzlabot sniegto pakalpojumu kvalitāti, jo tiek piedāvāti pakalpojumi ar pievienoto vērtību un “ir atjaunojusies apdrošināšanas sabiedrību kultūra Latvijā un aizvien vairāk cilvēki ārstējas izmantojot apdrošināšanas polises”.

Jūrmalas pilsētas mērs Gatis Truksnis slimnīcai vēl “Lai Jūrmalas slimnīca attīstās un pilnveidojas par paraugu visām Latvijas medicīnas iestādēm. Katru dienu tiek sasniegti mērķi, bet slimnīcas vadībai ir jāturpina sapņot, lai dotos vēl tālāk un sasniegtu vairāk!”. Jūrmalas slimnīcas mērķis ir nodrošināt jūrmalniekiem un pilsētas viesiem kvalitatīvu ambulatoro un stacionāro veselības aprūpi.

Jūrmalas slimnīca sniedz neatliekamo medicīnisko palīdzību visu diennakti, nodrošina plaša spektra diagnostiskos izmeklējumus, speciālistu konsultācijas un stacionāro ārstēšanu. Strauji tiek paplašināts piedāvāto pakalpojumu klāsts un no šī gada slimnīcā pieejamas arī okulista (acu ārsta), otolaringologa (LOR ārsta), kardiologa un citu speciālistu konsultācijas. Novembrī darbu sāk zobārstniecības kabinets, kā arī paplašinās mājas aprūpes un rehabilitācijas pakalpojumu klāsts. Jūrmalas slimnīcā pieejamas akūtās un plānveida ķirurģiskās operācijas valsts noteikto kvotu ietvaros.