Jūrmalas slimnīcā dzimis 1500 bērniņš

Jūrmalas slimnīcas dzemdību nodaļa var lepoties ar tūkstoš piecsimto dzimušo bērniņu šajā gadā. Tūkstoš piecsimtais bērniņš dzima 2015. gada 23. decembrī plkst. 15:54. Jaundzimušais puika savu pirmo dzīves stundu pavadīja laimīgajai māmiņai uz vēdera, lai abi iepazītos un satuvinātos. Dzemdībās piedalījās ginekoloģe, dzemdību speciāliste Inese Lasmane, vecmāte Sarmīte Trautmane, neonatoloģe Dina Krūze un bērnu māsa Marita Šnepste.

Šogad Jūrmalas slimnīca veica ievērojamas investīcijas dzemdību nodaļas telpās un iegādājās mūsdienīgas medicīnas ierīces, lai nodrošinātu kvalitatīvu pirmsdzemdību, dzemdību un pēcdzemdību aprūpi. Ik gadu Jūrmalas slimnīcā palielinās dzemdību skaits, tādēļ šogad paplašinātas arī nodaļas telpas. Papildus jau septiņpadsmit esošajām ģimenes palātām no novembra ir pieejamas sešas jaunas ģimenes palātas. Kā atklāj nodaļas vadītāja Jolanta Bārbale Mālniece: “Šobrīd varam uzņemt visas dzemdēt gribētājas, ne tikai no Jūrmalas un Rīgas, bet no visas Latvijas un citām valstīm. Ņemot vērā, ka dzemdētāju skaits palielinās, tuvākajā laikā darbu sāks jaunas vecmātes, lai nodrošinātu, ka katrai dzemdētājai ir pieejami vairāki profesionāli un atsaucīgi speciālisti visu diennakti”.

Lai garantētu jaunās māmiņas un bērniņa labsajūtu un drošību, no šī gada decembra pieejams jaunākās paaudzes STAN® monitors, kas padziļināti novērtē mātes un augļa veselības rādītājus dzemdību laikā. Balstoties uz STAN® monitora rādītājiem, iespējams samazināt ķeizargriezienu nepieciešamību, jo monitora rādītāji sniedz ļoti plašu informāciju par dzemdību gaitu. Monitora STAN® vērtība ir 44 tūkstoši eiro un tas ir iegādāts ar Jūrmalas pašvaldības atbalstu.

2015. gadā Dzemdību nodaļa ieguvusi Latvijas Ārstniecības iestāžu Kvalitātes balvu. Jūrmalas slimnīcas pakalpojumus par kvalitatīviem atzīst ne tikai tās 1500 ģimenes, kas katru gadu ierodas dzemdēt pirmos, otros un trešos bērnus, bet arī kvalificēti starptautiskie eksperti no Latvijas Kvalitātes biedrības. Jūrmalas slimnīcas dzemdību nodaļā ir ģimenes, vienvietīgās un divvietīgās palātas, četras dzemdību zāles, trīs „Mājas dzemdības stacionārā” palātas, ūdens dzemdību vanna, divas operāciju zāles un pilnībā aprīkota jaundzimušo intensīvās terapijas palāta. Diennaktī vidēji tiek pieņemtas četras dzemdības. Popularitāti nodaļa ieguva ar nosaukumu Bulduru slimnīcas dzemdību nodaļa.