Jūrmalas slimnīca dāvinājumā saņem dzirdes diagnostikas iekārtu

Šodien, 17. decembrī, Jūrmalas slimnīcas dzemdību nodaļas vadītāja Jolanta Bārbale Mālniece saņēma dāvinājumu – jaundzimušo dzirdes diagnostikas iekārtu, no Jūrmalas Lauvu kluba valdes priekšsēdētāja Aleksandra Bērzkalna un valdes locekļa Pāvela Dunaja.

Dzirdes diagnostikas iekārta iegādāta par grupas „Pērkons” labdarības koncerta „Sapumpurots zars” laikā saziedotiem līdzekļiem un Jūrmalas slimnīcas līdzfinansējumu. Koncerts bija īpaša labdarības akcija, kuras mērķis bija sniegt atbalstu daudziem pilsētā dzīvojošajiem bērniem. Labdarības koncertu rīkoja grupas „Pērkons” menedžments sadarbībā ar Jūrmalas pilsētas domi, biedrību „Lions club Jurmala” (Jūrmalas Lauvu klubu), projekta ideju atbalstīja arī „Rotari klubs”.

Jūrmalas slimnīcas dzemdību nodaļas vadītāja Jolanta Bārbale – Mālniece: „Vēlamies pateikt vislielāko paldies visiem Jūrmalas Lauvu kluba bierdiem un ziedotājiem. Ziedojums ir viens no daudzajiem labajiem darbiem, kādā veidā var sniegt atbalstu līdzcilvēkiem.”

„Jūrmalas Lauvu kluba” mērķis ir ar cilvēcisku sapratni un vienkārši padarāmiem darbiem, sakārtot to pilsētas iedzīvotāju ikdienu, kuriem tā visvairāk nepieciešama,” par kluba aktivitātēm stāsta Jūrmalas Lauvu kluba valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Bērzkalns. Dzirdes diagnostikas iekārta dzemdību nodaļai bija ļoti vajadzīga, jo dzirdes traucējumi bērniem norit klusā, slēptā traucējumu veidā, jo agrīnā vecumā bērni nevar pastāstīt, ka viņi dzird sliktāk. Ja savlaicīgi nenosaka dzirdes traucējumus, tas bērnam turpmākajā dzīvē var radīt gan valodas, gan runas attīstības problēmas.

Dzemdību nodaļas neonatoloģe (jaundzimušo ārste) Dina Krūze: „Visiem jaundzimušajiem pēc dzimšanas tiek pārbaudīta fiziskā attīstība, tajā skaitā arī dzirde. Jaunā dzirdes pārbaudes iekārta palīdzēs ārstiem ātrāk un ērtāk veikt šo izmeklējumu, un radīs papildus drošību jaunajiem vecākiem par sava bērna veselību. Jaunā dzirdes diagnostikas iekārta ir piemērota darbam nodaļā, tā ir ērti lietojama un mobila.”

Jūrmalas slimnīcas dzemdību nodaļa ir īpaša jūrmalniekiem un arī pilsētas viesiem, tā ieņem trešo vietu pēc dzemdību skaita Latvijā un katru gadu dzemdību nodaļā dzimst vairāk par 1200 bērniem. 2013. gadā jau dzimuši 1415 bērniņi, no kuriem 30 ir citu valstu pilsoņi. Jūrmalas slimnīcas dzemdību nodaļas īpašais lepnums ir augsti profesionāla un iejūtīga dzemdību speciālistu komanda, ko veido ārsti ginekologi – dzemdību speciālisti, neonatologi, vecmātes, bērnu māsiņas, kas dienu un nakti rūpējas par to, lai ikviena jaunā ģimene šajā īsajā, bet ļoti nozīmīgajā brīdi justos droša un aprūpēta. Dzemdību nodaļa nodrošina pirmsdzemdību, dzemdību un pēcdzemdību aprūpi.

Foto:

Jūrmalas slimnīcas Dzemdību nodaļas ārste Inese Lasmane un vadītāja Jolanta Bārbale – Mālniece (fotogrāfijā no kreisās puses) un Jūrmalas Lauvu kluba valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Bērzkalns un valdes loceklis Pāvels Dunajs (fotogrāfijā no labās puses).