Fizioterapeita rehabilitācijas pakalpojumi medicīniskai aprūpei mājās

Sertificēta fizioterapeita rehabilitācijas pakalpojumus medicīniskai aprūpei mājās var saņemt pacienti pēc insulta un bērni, kas atrodas Valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Bērnu klīniskā universitātes slimnīca” paliatīvās aprūpes kabineta uzskaitē trīs mēnešu laikā pēc saslimšanas ar šādām diagnozēm saskaņā ar SSK -10 kodiem :

  • subarahnoidāls asinsizplūdums (I60);
  • intracerebrāls asinsizplūdums (I61);
  • smadzeņu infarkts (I63);
  • insults, neprecizējot, vai tas ir asins izplūdums vai infarkts (I64);
  • cerebrovaskulāru slimību sekas (I69).

Lai saņemtu Valsts apmaksātu fizioterapeita veselības aprūpi mājās ir nepieciešams rehabilitologa vai fizikālās medicīnas ārsta nosūtījums ( 94. pielikums MK  2006. gada 4. aprīļa noteikumiem Nr.265 ) kam pievienots izstrādāts medicīniskās rehabilitācijas plāns. Veselības aprūpes pakalpojumus mājās sniedz līdz laikam, kas norādīts medicīniskajos dokumentos, bet ne ilgāk par 60 kalendārām dienām.

Ja veselības aprūpes pakalpojumi mājās ir nepieciešams ilgāk, divu darba dienu laikā pirms minētā termiņa beigām rehabilitologs vai fizikālās un rehabilitācijas medicīnas ārsts apmeklē pacientu un sniedz attiecīgā pakalpojuma sniedzējam atzinumu par veselības aprūpes pakalpojumu mājās sniegšanas pārtraukšanu vai turpināšanu.

Lai nodrošinātu medicīniskās rehabilitācijas efektivitāti, un pacients pēc iespējas ātrāk saņemtu šos pakalpojumus un atveseļošanās procesā nebūtu pārtraukumu, nosūtījumu ieteicams noformēt un rehabilitācijas plānu sastādīt tieši izrakstoties no ārstēšanās stacionārā. Nosūtītājam ir jābūt līgumattiecībās ar Nacionālo veselības dienestu. Ja pacients pēc pārciesta insulta, atrodas mājās, tad ir jāvēršas pie ģimenes ārsta, kurš, izvērtējot pacienta veselības stāvokli, nepieciešamības gadījumā nosūtīs pie rehabilitologa vai fizikālās medicīnas ārsta.

 

Kontaktinformācija:

Veselības aprūpe mājās

Tālr. 67512984, 28806488