Jūrmalas slimnīcā dzimis šogad 1000. bērniņš

25.septembrī plkst. 21.20  Jūrmalas slimnīcā pasaulē nācis šogad tūkstošais bērniņš – Zarinas un Aleksandra ģimenē piedzimis dēliņš.

Māmiņa Zarinai šīs ir jau otrās dzemdības Jūrmalas slimnīcā. Mājās viņus gaida piecgadīgais brālītis. Noteicošais faktors dzemdību vietas izvēlē ir bijis Jūrmalas slimnīcas dzemdību nodaļas mierīgā un klusā vide, kā arī personāla rūpes un gādība.

Puisēna  svars piedzimstot bija 3550 gr., bet garums 53 cm.  Dzemdības pieņēma vecmāte Elita Antone,  ginekologs Solvita Krūze un neonatologs Aija Vīksna. Par atsāpināšanu rūpējās anesteziologs Aļona Antonova.

Īpašu paldies Zarina velta savai vecmātei Elitai Antonei par drošas un atbalstošas sajūtas radīšanu, kas ļoti palīdzējis dzemdību laikā. Pateicība tiek veltīta arī bērnu māsām un neonatologam par jaundzimušā pēcdzemdību aprūpi

Jūrmalas slimnīca ir viena no populārākajām Latvijā, kuru mazuļa sagaidīšanai izvēlas ne tikai jūrmalnieki, arī ģimenes no citām Latvijas pilsētām. Slimnīcā diennaktī tiek pieņemtas vidēji piecas dzemdības.

Jūrmalas slimnīcai kopš 2005. gada ir “Mazulim draudzīgas slimnīcas” statuss, slimnīcai ir piešķirts ISO 9001:2015 kvalitātes sertifikāts, 2018. gadā slimnīca ir saņēmusi Latvijas Ārstu savienības apbalvojumu “Gada slimnīca”.

Kopš 2019. gada janvāra Jūrmalasvalstspilsētas pašvaldība jūrmalniekiem nodrošina bērna piedzimšanas pabalstu 500 eiro par katru bērnu.

Jaundzimušā vecākus sveica  Jūrmalas domes priekšsēdētāja Rita Sproģe, Jūrmalas slimnīcas valdes priekšsēdētājs dr. Egons Liepiņš, dzemdību nodaļas vadītāja dr. Jolanta Bārbale-Mālniece un vecākā vecmāte Evita Brigere.

Foto: Artis Veigurs