HOPE 2024 piedalījās pārstāvji no Latvijas, tostarp no Jūrmalas slimnīcas

HOPE 2024 jeb Eiropas Slimnīcu un veselības aprūpes federācijas programma norisinās katru gadu un šī gada tēma ir “Mūsu veselības aprūpes darbaspēka saglabāšana”. Lai piedalītos programmā tika iesniegti gandrīz 200 pieteikumi, no kuriem tika atlasīti 120 kandidāti no 20 valstīm. No Latvijas šogad piedalījās divi dalībnieki: Jūrmalas slimnīcas Klientu plūsma vadības centra vadītāja Elīna Linde un pārstāve no Vidzemes slimnīcas.

Viens no HOPE apmaiņas programmas mērķis ir veicināt labāku izpratni par veselības aprūpes un slimnīcu sistēmu darbību ES un kaimiņvalstīs, veicinot sadarbību un labākās prakses apmaiņu.

E.Linde  4 nedēļas pavadīju Itālijas dienvidos, Puglia reģiona, Bari pilsētā, A.S.L. Bari centrālajā (CTO) birojā. A.S.L.Bari – Azienda Sanitaria Locale itāļu valodā — parasti saīsināts kā ASL. Tā ir sabiedriska organizācija, kas ietilpst Itālijas valsts pārvaldes kompetencē, tās galvenais uzdevums ir nodrošināt un kontrolēt veselības aprūpes pakalpojumus noteiktā teritoriālā apgabalā. Programmas ietvaros E.Lindei  bija iespēja iepazīt organizācijas darbību, piedalīties ikdienas darba procesos, uzzināt par reģionālās veselības aprūpes sistēmas reorganizācijas plāniem, to īstenošanu, pārvaldi un kontroli, kā arī apmeklēju Di Venere slimnīcu, San Paolo slimnīcu un reģionālo sociālās veselības vienību Nr.13.

Programmas noslēguma konferencē HOPE Agora Briselē 20 dalībvalstu pārstāvji dalījās ar pieredzēto.

2023.gada HOPE pieredzes apmaiņas programmas tēma bija “Klimats un vide: izaicinājumi slimnīcām un veselības ap[1]rūpes pakalpojumiem”. HOPE programmas mērķis ir ieviest videi un klimatam neitrālas medicīnas tehnoloģijas, kā arī veicināt energoefektivitātes pasākumus slimnīcu infrastruktūrā. Pagājušā gadā šajā pieredzes apmaiņas programmā piedalījās dr. K. Perlbahs, ķirurgs un A. Voroņins, medicīnas iekārtu inženieris.