Veselības aprūpe mājās pieejama arī Jūrmalā

Veselības aprūpe mājās bez maksas tiek sniegta pacientiem pēc ķirurģiskas iejaukšanas un pacientiem, kuriem nepieciešama regulāra ambulatora ārstnieciskā palīdzība, bet, kas medicīnisku indikāciju dēļ nespēj ierasties slimnīcā.

Kvalificētas māsiņas katru dienu apmeklē pacientus un sniedz medicīnisko palīdzību. Pacientam pakalpojums ir bez maksas, nepieciešams tikai ģimenes ārsta vai ārstējošā ārsta nosūtījums. Ārsts nosūtījumā norāda diagnozi un manipulācijas, kuras pacientam jāsaņem.

Jūrmalā un tuvākajā apkārtnē veselības aprūpi mājās nodrošina profesionālas un sertificētas ķirurģijas, terapijas, neiroloģijas un bērnu māsas.

Nereti pacienti pēc operācijām ir spiesti uzkavēties slimnīcā ilgāk vai arī mērot ceļu līdz slimnīcai atkārtoti, kas sagādā neērtības. Šobrīd ir izstrādāta alternatīva, kas pacientam pēc operācijas atvieglo atveseļošanās procesu, jo māsiņas sniedz medicīnisko palīdzību pacienta mājās. Māsiņas nodrošina pēcoperāciju brūču apstrādi, parenterālo medikamentu ievadīšanu, nepieciešamības gadījumos diagnostiskās un citas manipulācijas.

Jūrmalas slimnīcas māsiņas veic arī slimnieku paliatīvo aprūpi. Dzīves laikā nereti nākas saskarties ar veselības pasliktināšanos, kad nākas apzināties, ka nav iespējams pilnvērtīgi nodrošināt savu ikdienas dzīvi. Nereti tuviniekiem jāiesaistās aprūpes procesā, bet ne vienmēr esošās zināšanas atbilst vajadzīgajām. Tādēļ veselības aprūpe mājās ir labs risinājums, lai atvieglotu pacienta ikdienu ar kvalificētu medicīnas darbinieku palīdzību. Māsiņas ne tikai pacientam veiks medicīniskās manipulācijas, bet arī palīdzēs pacientam un ģimenes locekļiem apgūt primārās zināšanas par manipulācijām, kas pacientam nepieciešamas.