Rekonstrukcija Jūrmalas slimnīcā

Rekonstrukcija Jūrmalas slimnīcā

Ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstu Jūrmalas slimnīcai tiek veikta ārējā renovācija un rekonstrukcija- slimnīcas jumta un logu nomaiņa, kā arī fasādes siltināšana.

Vairāki Jūrmalas slimnīcas apmeklētāji jau būs ievērojuši celtnieku rosību ap slimnīcu, jo beidzot arī ēkas B korpuss ir sagaidījis ievērojamus remontdarbus tā atjaunošanai un uzlabošanai.

A korpusam jau 2007.gada beigās tika pabeigti rekonstrukcijas darbi, veicot ēkas ārējo un iekšējo sienu siltināšanu, logu nomaiņu, telpu pārplānošanu un remontu, taču ēkas B korpusam kopš uzcelšanas 1988.gadā līdz šim veikti tikai nelieli kosmētiskie remonti.

Lai uzlabotu sniegto veselības aprūpes pakalpojumu kvalitāti un pieejamību, nepieciešams nodrošināt ēku ar normālu, drošu un efektīvu ekspluatāciju. Lai izpildītu šo priekšnosacījumu, nepieciešams veikt slimnīcas B korpusa ārējo renovāciju un rekonstrukciju, nodrošinot jumta nomaiņu, paredzot siltumefektivitātes prasībām neatbilstošo norobežojošo konstrukciju siltināšanu un konstruktīvo elementu (stikla bloku, logu un vitrīnu) nomaiņu pret enerģētiski efektīviem būvelementiem.

Tāpat paredzēta liftu nomaiņa slimnīcas četrstāvu B korpusā. Tie jau ir morāli un fiziski novecojuši, detaļas šādiem liftiem netiek ražotas, tādā veidā sadārdzinot to apkopi un remontu.

Pacientiem vienīgās neērtības var radīt remontdarbu laikā esošais troksnis un Iekšķīgo slimību nodaļas pagaidu apvienošana ar B korpusa Ķirurģijas nodaļu, taču piebraukšanas iespējas pie slimnīcas traucēta netiks un kas galvenais-nekādā mērā netiks kavēta vai apgrūtināta pacientu uzņemšana un ārstēšana

Darbus paredzēt pabeigt šī gada beigās.

Jūrmalas slimnīcas fasādes makets  pēc rekonstrukcijas

Projekts tiek realizēts sadarbībā ar