Jūrmalas slimnīcas dzemdību nodaļā dzimis tūkstošais bērniņš

Jūrmalas slimnīcas dzemdību nodaļā dzimis tūkstošais bērniņš

Jūrmalas slimnīcā 2013. gada tūkstošais bērniņš dzimis jau 9. septembrī, atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, kad tūkstošais bērniņš dzima tikai oktobra vidū. Tas norāda, ka šogad palielinājies dzimušo bērnu skaits. Jūrmalnieku Gudriku ģimenē 9. septembra pēcpusdienā pulksten 16:36 dzimis trešais bērns – puisītis piedzimstot svēra 3.670 kg un bija 53 cm garš. Tūkstošajās dzemdībās piedalījās ginekoloģe – dzemdību speciāliste Inese Lasmane, vecmāte Līga Rainska, neonataloģe Dina Krūze un bērnu māsiņa Irina Tarvida.

Kā stāsta laimīgā mamma jūrmalniece Dace: „Mūsu ģimenē jau ir divas meitas, vecākajai šobrīd ir 18 gadi, bet otrai meitai četri. Mēs ar vīru jau iepriekš bijām izlēmuši, ka mūsu ģimenē būs trīs bērni, bet pat neticējām, ka trešais būs puika. Esam patiesi laimīgi, par šo mazo brīnumu, kas ir ienācis mūsu dzīvē.” Dace Jūrmalas slimnīcas dzemdību nodaļā atgriežas otro reizi, jo arī pirms četriem gadiem meita dzima šeit.

Šis gads Jūrmalas slimnīcas dzemdību nodaļā ir īpašs, jo 2012. gada nogalē tika pabeigta nodaļas renovācija, iegādātas jaunas mēbeles un aprīkojums, lai jaunās ģimenes justos ērti un komfortabli. Patiess prieks par neierasti daudz dvīņiem, kas dzimuši tieši Jūrmalas slimnīcā. 2013. gada pirmajos astoņos mēnešos dzimuši dvīņi jau desmit ģimenēs, kas ir 2 reizes vairāk nekā citus gadus. Jūrmalas slimnīcas dzemdību nodaļa ieņem stabilu trešo vietu pēc dzemdību skaita Latvijā. Pēdējos divos gados vērojams jaundzimušo skaita pieaugums – 2011. gadā dzimuši 1208 bērniņi, bet 2012. gadā – 1268. Ja turpināsies līdzšinējais dzemdību skaita pieaugums, varam prognozēt, ka šajā gadā dzims 1500 bērniņi.

Balstoties uz labajām atsauksmēm un drošības sajūtu, ko rada nodaļas personāls un mūsdienīgais aprīkojums, pēdējos gados vērojama arī ārvalstu iedzīvotāju interese tieši par Jūrmalas slimnīcas dzemdību nodaļu. 2011. gadā dzima seši bērni no ārvalstīm, 2012. gadā – 11, bet šī gada pirmajos mēnešos jau 16 bērniņi. Jūrmalas slimnīcas dzemdību nodaļas īpašais lepnums ir augsti profesionāla un iejūtīga dzemdību speciālistu komanda, ko veido ārsti ginekologi – dzemdību speciālisti, neonatologi, vecmātes, bērnu māsiņas, kas dienu un nakti rūpējas par to, lai ikviena jaunā ģimene šajā īsajā, bet ļoti nozīmīgajā brīdi justos droša un aprūpēta. Dzemdību nodaļa nodrošina pirmsdzemdību, dzemdību un pēcdzemdību aprūpi.