Noskaidro hormonu līmeni

Jūrmalas slimnīcā palielinās valsts apmaksāto izmeklējumu piedāvājums. No novembra laboratorijā ir iespējams veikt imūnķīmijas izmeklējumus – noskaidrot hormonu līmeni organismā. Praktiski veseliem cilvēkiem tiek atklātas saslimšanas, no kurām var izvairīties. Izvairīties no saslimšanas var savlaicīgi to diagnosticējot un uzsākot profilaktiskos pasākumusi. Hormona līmeni ir svarīgi noteikt cilvēkiem, kas uztraucas par vairogdziedzera un prostatas funkcijām.

Laboratorijas analīžu rezultāti ir pirmais rādītājs, kas norāda uz problēmām. Svarīgi ir ātri atjaunot konkrētā orgāna funkciju, tādēļ Jūrmalas slimnīcas laboratorijā analīžu rezultāti ir gatavi jau trīs stundu laikā. Asins nodošanai iesaka izmantot rīta stundas un uz izmeklējumu ierasties tukšā dūšā. Asinis saudzīgi noņem laipnas un profesionālās dienas stacionārā māsas. Iegūtie rezultāti sniedz svarīgu informāciju, lai nepieciešamības gadījumā var vērsties pēc palīdzības pie ārsta. Profilakses nolūkos ārsti iesaka hormonu analīzes veikt vismaz reizi gadā, bet cilvēkiem, kuriem ir atklāta saslimšana, pat vēl biežāk.

Vairogdziedzera hormoni ir svarīgi daudzu organisma funkciju īstenošanā – tie regulē vielmaiņu. Vairogdziedzera hormoni praktiski piedalās visos organisma procesos. Tā galvenā funkcija ir noturēt normālu metabolismu (vielmaiņu) organisma šūnās. Ja vairogdziedzeris kļūst mazaktīvs vai tieši otrādi – pārāk aktīvs – rodas problēmas. Šīs problēmas tālāk var radīt arī citu orgānu saslimšanas, tādēļ speciālisti visā pasaulē iesaka sekot līdzi vairogdziedzera darbībai. Sievietēm ir lielāks risks vairogdziedzera slimībām, bet vīrieši arī no tām nav pasargāti.

Prostatas hormona analīzes atspoguļo vīriešu testosterona līmeni. Testosterīns regulē daudzus vielmaiņas procesus vīrieša organismā – uztur seksualitāte, veicina spermas veidošanos, regulē kalcija līmeni kaulos un citus organisma procesus. Svarīgi ir savlaicīgi veikt prostatas hormona analīzes, jo tas var ļoti ietekmēt vīrieša dzīves kvalitāti. Veikt analīzes vismaz reizi gadā iesaka vīriešiem pēc 35 gadiem. Analīžu veikšana nav diagnozes uzstādīšana, tas ir profilaktisks pasākums uz kuru jādodas droši un ar pārliecību.

Veselības stāvokļa noteikšanai Jūrmalas slimnīcas klīniski diagnostiskajā laboratorijā piedāvā veikt hematoloģijas, imūnhematoloģijas, koaguloģijas, klīniskā ķīmijas, imūnķīmijas, mikrobioloģijas, citoloģijas un klīniskos laboratorijas izmeklējumus, pilnā apjomā pēc standartizētām, sertificētām izmeklēšanas metodēm. Analīžu rezultātus var saņemt arī elektroniski.