Jūrmalas slimnīcā paplašinās veselības aprūpe bērniem

Jūrmalas slimnīca statusu: mazulim draudzīga slimnīca, – ieguva jau 2005.gadā. Tolaik tas vairāk attiecās uz dzemdību nodaļu, bet pēdējos gados veselības aprūpes pakalpojumu klāsts, kas paredzēts tieši mazajiem pacientiem, mērķtiecīgi tiek paplašināts.

Estētiska vide un draudzīga attieksme

Tas, cik svarīga topošajai māmiņai ir dzemdību nodaļā valdošā gaisotne, zina katra sieviete, kas pasaulē laidusi mazuli. Dzemdības ir viens no skaistākajiem un trauksmainākajiem brīžiem sievietes dzīvē, tāpēc ļoti svarīgi sajust ne tikai medicīniskā personāla profesionalitāti, bet arī pozitīvu attieksmi brīvā un estētiskā vidē, kas vairāk līdzinās labam viesnīcas numuram ar augsta līmeņa apkalpošanu. „Mūsu palātas un dzemdību zāles ir pārdomātas un mājīgi noformētas, lai jaunajai māmiņai un tētim būtu patīkami šeit uzturēties, bet mazulim būtu radīti visi apstākļi, lai tas pasaulē ierastos droši.”, stāsta Jūrmalas slimnīcas neonatoloģe un pediatre Dina Krūze.

Aizvien populārākas kļūst dzemdības ūdenī – to nodrošināšanai Jūrmalas slimnīcā ir iekārtota speciāla dzemdību vanna, kā arī sarūpēts nepieciešamais papildaprīkojums, kas bērniņa stāvoklim dod iespēju sekot arī ūdenī. Ārste saka, ka dzemdību laikā var mainīt dzemdēšanas vietu – ja tās sākušās ūdenī, var turpināt arī dzemdību gultā. Nekas netiek uzspiests, – viss tiek darīts, lai dzemdētāja justos labi un bērniņš būtu drošībā. Dzemdībās piedalās profesionāļu komanda: ginekologs – dzemdību speciālists, vecmāte, neonatologs un bērnu māsa, kā arī ir pieejamas visas nepieciešamās iekārtas, lai risinātu radušās krīzes situācijas.

Vislielākais dzemdību skaits Jūrmalas slimnīcā bijis 2008.gadā – 1526, sākoties ekonomiskajai krīzei mazuļu skaits nedaudz sarucis, bet jau pagājušajā gadā šeit pieņemtas jau 1501 dzemdības. Šī gada aplēses liecina, ka tiks sasniegts līdz šim lielākais dzemdību skaits. Mēnesī vidēji Jūrmalas slimnīcas dzemdību nodaļā tiek pieņemtas 130 līdz 150 dzemdības.

 

Paplašinās speciālistu pieejamība

Jūrmalas slimnīca rūpējas ne tikai par mazuļa nākšanu pasaulē, bet piedāvā bērniņiem arī speciālistu konsultācijas. Slimnīcā pieejamas pediatra, bērnu acu ārsta un fizioterapeita konsultācijas. Papildus speciālistu konsultācijām slimnīcas laboratorijā tiek veiktas analīzes un pieejami alergēnu kompleksie testi, kas nosaka pārtikas, inhalāciju, pediatrijas un medikamentu alergēnus.

Dina Krūze skaidro: „Sākas vasaras sezona un daudzi no Rīgas dzīvokļiem pārceļas uz Jūrmalas vasarnīcām, bet to var kavēt uzsāktais ārstniecības kurss kādā veselības aprūpes iestādē. Mūsu slimnīcā ir lielisks dienas stacionārs, kurā tiek veiktas procedūras ar jebkura Latvijā praktizējoša ārsta nosūtījumu, – tas attiecas gan uz bērniem, gan pieaugušajiem.”

Vaicāta par akūto palīdzību bērniem, ārste teic: „Mēs sniedzam pirmo palīdzību gan bērniem, gan pieaugušajiem un mums ir plašas diagnostikas iespējas, kas palīdz risināt akūtas problēmas. Runājot par bērniem, jāatzīst, ka vēl nespējam nodrošināt pilnu pakalpojumu klāstu bērnu slimību gadījumos, taču veidojam sadarbību ar bērnu klīnisko slimnīcu, lai mūsu mazie pacienti šeit varētu saņemt tik pat plašu un augsta līmeņa veselības aprūpes spektru kā pieaugušie.”