Jūrmalas slimnīcā dzimis tūkstošais bērniņš

Jūrmalas slimnīcas dzemdību nodaļā dzimis tūkstošais bērniņš 2012. gadā. Neskatoties uz gada sākumā veiktajiem remontdarbiem, šogad tūkstošais bērniņš dzimis rudens pirmajā mēnesī – oktobrī. Jūrmalnieku Andas un Guntara ģimenē 18. oktobrī pulksten 16:58 dzimusi meitiņa Petra.

Anda un Guntars ir no visas sirds pateicīgi par mazās Petras ierašanos, jo ģimenei jau pirms 12 gadiem nācās samierināties, ka bērniņa viņiem nevar būt. Pirms septiņiem gadiem abi adoptēja puisīti, bet pirms diviem gadiem meitiņu. Bet Pūķa gads nesis brīnumu ģimenei un aplaimojis ar mazu gaismas stariņu vārdā Petra. Kā saka jaunā māmiņa Anda „Tagad vecākajam brālim būs papildus rūpes un atbildība, bet mazajai māsiņai jauna rotaļu biedre.”

Ik gadu Jūrmalas slimnīcā ir tradīcija sveikt tieši tūkstošo bērniņu. Jūrmalas slimnīcas valdes priekšsēdētājs Egons Liepiņš „Šī tradīcija sveikt tūkstošo jaundzimušo ir apliecinājums tam, ka nodaļā strādā atsaucīgi profesionāļi, kas uzņemas rūpes par ikvienu, kas ienāk slimnīcā. Dzemdību nodaļa šī gada sākumā tika renovēta un pārcēlās uz pagaidu telpām, bet tas nemazināja cilvēku vēlmi dzemdēt tieši Bulduros!”

Jūrmalas slimnīcas dzemdību nodaļa ir viena no tām retajām Latvijas dzemdību nodaļām, kurā jaundzimušo skaits pārsniedz tūkstoti, kas ir vērā ņemams skaitlis nodaļai ar divdesmit gultas vietām. 2010. gadā dzimuši 1214 bērniņi, savukārt 2011. gadā – 1208. Šogad plānojam sasniegt 2008. gada rekordu un pārsniegt 1500 dzemdības gadā.

„Mēs priecājamies par ikvienu bērniņu, kas dzimst pie mums,” tā saka nodaļas vadītāja Inese Lasmane. Jūrmalas slimnīcā dzimušos bērnus ar dāvaniņām sveic sadarbības partneri Tikkodzimis.lv, Natural Babycare, Bubhchen & Nuk, Johnson’s Baby un citi bērnu produkcijas izplatītāji.

Tūkstošās dzemdībās pieņēma ginekoloģe – dzemdību speciāliste Inese Lasmane, vecmāte Evita Sivgale un neonatoloģe Ruta Vikaine. Priecājamies, ka ģimene jūtas labi un var atpūsties pirms doties mājās pie vecākā brālīša un māsiņas.

Attēlā pa kreisi: Laimīgie vecāki Guntars Palejs, Anda Paleja – Kandevica, meitiņa Petra un sveicējs Jūrmalas pilsētas domes deputāts Ilmārs Ančāns.