Ēd pareizi un sev piemēroti

No novembra Jūrmalas slimnīcā uztura speciāliste, dietoloģe Laila Meija konsultē pacientus ar svara problēmām – paaugstinātu vai pazeminātu ķermeņa svaru. Dzīvesveids un ēšanas ieradumi ietekmē veselību un pašsajūtu, tādēļ ir svarīgi ēst sev piemērotu pārtiku katru dienu.

Laila Meija konsultācijas laikā novērtē pacienta veselības stāvokli un kopā izvērtē ēšanas ieradumus. Cilvēki bieži saka – „Es ēdu pareizi, bet nesaprotu, kāpēc liekais svars palielinās ar katru dienu vēl vairāk!” Šādos gadījumos vajadzētu apmeklēt dietologu, uztura speciālistu, jo ne vienmēr „ēst pareizi” nozīmē „ēst pareizi un man piemēroti”. Katrs cilvēks ir individualitāte un tā ķermenis ir ar īpašām vajadzībām. Tas, kas ir radīts visiem, noteikti nav piemērots katram individuāli.

Kopā ar ārstu tiek sastādīta ēdienkarte, kurai sekot līdzi katru dienu. Lai iegūtu vēlamo svaru, vieglāk ir sekot līdzi tām rekomendācijām, kuras tiek sagatavotas kopā, nevis uzspiestas. Profilakses nolūkos ārsti iesaka apmeklēt uztura speciālistu pēc operācijām, pēc grūtniecības, kā arī gremošanas orgānu slimību, vielmaiņas un endokrinoloģisko, nieru un urīnceļu, aknu un žultsceļu slimību gadījumos.

Dietoloģe Laila Meija ieguvusi praktiskās zināšanas Paula Stradiņa Klīniskajā Universitātes slimnīcā, kur strādā par Dietoloģijas dienesta vadītāju. Rīgas Stradiņa Universitātē studē doktorantūrā un ir lektore Latvijas starpaugstskolu akadēmiskā studiju programmā „Uzturzinātne”, RSU Uztura Akadēmiskajā skolā. Papildus regulāri apmeklē konferences un iegūst jaunāko informāciju pie uztura speciālistiem Zviedrijā, Vācijā un Itālijā. Latvija Diētas ārstu asociācijas biedre, Latvijas parenterālās, enterālās barošanas un metabolisma asociācijas viceprezidente, Eiropas klīniskās barošanas un metabolisma asociācijas biedre.

Pirmā konsultācija 26. novembrī. Iepriekšējs pieraksts pa tālruni 67752254.