Unikāla vēnu ārstēšanas metode Latvijā!

Vēnu ārstēšana ar lāzera palīdzību nodrošina estētisku kosmētisko rezultātu, atvieglo operācijas un atveseļošanās procesu.

Jūrmalas slimnīca attīsta pakalpojumu klāstu un šobrīd piedāvā Latvijā unikālu vēnu operāciju metodi, izmantojot modernu vēnu lāzerkoagulācijas iekārtu. Metode paredz vēnu ārstēšanu ar lāzera palīdzību, kas savukārt nodrošina estētisku kosmētisko rezultātu, atvieglo operācijas un atveseļošanās procesu.

Lai pacientiem piedāvātu plašāku pakalpojumu klāstu, papildus lāzerkoagulācijai tiek piedāvāta skleroterapija, kā arī putu skleroterapija- stumbra vēnu ārstēšanai. Operāciju veikšana tiek paredzēta dienas stacionārā.

Vidēji paplašinātām vēnām izmanto skleroterapiju — vēnā injicē zāles, kas kairina vēnas sieniņu un tās salīp. Efektīvāka ir putu skleroterapija — ievadot vēnā šķidrumu, tas aizplūst prom, bet putas — ne, tāpēc medikamenta iedarbība ir ilgāka. Procedūra nav sāpīga. Pēc tās nedēļu jāvalkā kompresijas zeķes, bet ikdienas darbus jau var veikt nākamajā dienā.

Eiropas specializētajos medicīnas centros stumbra vēnu ārstēšanā skleroterapiju pielieto jau 15 gadus, bet Latvijā šis pakalpojums pieejams tikai pēdējos gados. Putu skleroterapija ir alternatīva citām vēnu operācijām un to veic ultrasonogrāfijas (US) kontrolē. Lāzeroperācijas laikā vēnu slēdz ar lāzerstara impulsu palīdzību no iekšpuses termiski iedarbojoties uz vēnu sieniņu, tajā ievadot lāzera vadu. Savukārt skleroterapijas laikā ievada medikamentu, kas ķīmiski iedarbojas uz vēnas sienu. Šīs operācijas atšķirībā no klasiskajām, sniedz virkni priekšrocības:

– tiek sasniegts vēlamais kosmētiskais efekts (nav rētu);

– ir drošākas un lētākas pacientam;

– dod iespēju veikt vēnu operācijas neatkarīgi no vecuma un vispārējā veselības stāvokļa;

– pacients pēc operācijas var doties mājup un otrajā dienā atsākt ikdienas gaitas.

Pēc putu skleroterapijas atsevišķos gadījumos iespējama slimības atkārtošanās, tomēr retāk kā pēc klasiskajām vēnu operācijām. Kaut arī tā pielietojama vēnu ārstēšanai, kas diametrā nav lielākas par 1 cm, putu skleroterapija dod iespēju novērst atsevišķākas varikozas saslimšanas formas, kad ārstēšana ar citu metožu palīdzību varētu būt neveiksmīga.

Lāzeroperāciju atšķirībā no parastās operācijas veic vietējā anestēzijā, kas izmaksā lētāk, novērš komplikācijas un paplašina pacientu loku, ko var operēt.

Jūrmalas slimnīcā veiksmīgi Dr. Ilmārs Pastars ir veicis vairākas vēnu skleroterapijas procedūras, kas pacientiem ir ļāvušas iegūt skaistu un veselīgu kāju izskatu. Pacientiem ir zudis diskomforts un dzīves kvalitāte uzlabojusies!

Kontaktinformācija:
Tel. 67752254, Mob. tel. 29411893