Jūrmalas slimnīca pilnveido vēnu ārstēšanas iespējas

SIA „Jūrmalas slimnīca” 20. septembrī notika pirmā endovenozā lāzekoagulācijas operācija, kas ir jaunās paaudzes vēnu ārstēšanas metode. Operācija ilga aptuveni pusstundu.

Endovenozo lāzeroperāciju veica Dr. Pastars, kurš specializējies arī citviet Eiropā, kur vēnu lāzeroperācijas veic jau vairākus gadus. Operācijā piedalījās un apmācīja Dr. Pastaru „Veselības Centra 4” ķirurgs, flebologs Uldis Mauriņš, kas 2004. gadā izstrādājis doktora disertāciju Bonnas universitātes slimnīcā, kas veltīta venozo saslimšanu diagnostikai. Pacients apmierināts ar operācijas rezultātu jau tajā pašā dienā atstāja slimnīcu.

Vēnu lāzeroperācijas veic pacientiem ar bojātām vēnām, tās mērķis ir slēgt bojāto lielo zemādas vēnu ar varikozi izmainītiem zariem, kuri ir redzami ar ultrasonogrāfa palīdzību. Vēnu stāvokli diagnosticē ar doplerogrāfijas (ultrasonogrāfijas) izmeklējumu palīdzību. Ir vairākas vēnu ārstēšanas metodes- mikroķirurģiska operācija, lāzeroperācija, skleroterapija vai transkutānu lāzerkoagulāciju, visas šīs metodes ir nepieciešamas, lai pacientam būtu veselas un estētiski skaistas kājas.

Operācija maksā no 380 līdz 730 Ls, bet lielākā daļa Latvijas apdrošināšanas kompāniju sedz operācijas izmaksas.