Jauns kabinets endoskopiskajiem izmeklējumiem

        Jūrmalas slimnīcā 29. janvārī atklāja jauno endoskopijas kabinetu. Kabinets atrodas Diagnostikas nodaļā un ir aprīkots ar visu nepieciešamo, lai veiktu pilnīgus gremošanas sistēmas izmeklējumus.
        Jaunais kabinets ir aprīkots ar skābekļa padevi un anestēzijas iekārtu. Pateicoties šīm iekārtām endoskopiskos izmeklējumus nepieciešamības gadījumā var veikt arī intravenozajā anestēzijā- pacientam vēnā ievada medikamentu, kas uz izmeklējuma laiku to „atslēdz”. Pacients iemieg un pamostas tikai tad, kad procedūra jau ir beigusies, pēc izmeklējuma sāpes un nepatīkamās sajūtas jau ir pagātne.
        Endoskopiskos izmeklējumus jāveic profilakses nolūkos, lai savlaicīgi diagnosticētu saslimšanu, kā arī gadījumos, ja parādās sūdzības par dedzināšanu, sāpēm vēderā, grūtībām norīt ēdienu, vemšanu un svara zudumu. Zarnu pārbaudes veic, ja ir aizdomas par polipiem, audzējiem, ja jūtamas sāpes zarnu traktā vai ja ir traucēta vēdera izeja. Izmeklējumu laikā tiek veikts arī helikobaktēriju tests, jo šīs baktērijas ir viens no iemesliem, kāpēc kuņģa un divpadsmitpirkstu zarnās rodas čūlas. Izmeklējumu laikā var noņemt polipus un tos nosūtīt uz histoloģiju.
        Jūrmalas slimnīcas diagnostisko izmeklējumu kabineti no janvāra atrodas vienkopus. Bijušajās terapijas nodaļas telpās, šobrīd ir izvietojušies lielākā daļa diagnostiskie kabineti- ultrasonogrāfijas, endoskopijas, elektrokardiogrāfijas, masāžas un fizikālās terapijas. Vienā ultrasonogrāfijas kabinetā veic vēdera dobuma, vairogdziedzera un ginekoloģisko ultrasonogrāfiju, bet otrā ar jaunākās klases PHILIPS iE33 ultrasonogrāfu veic asinsvadu izmeklējumus, EHO kardiogrāfiju un neirosonogrāfijas jaundzimušajiem. Elektrokardiogrāfijas kabinetā veic sirds funkcionālā stāvokļa novērtējumu. Fizikālās terapijas procedūras veic, lai veicinātu atveseļošanās procesus un uzlabotu imunitāti. Ar masāžu palīdzību var atgūt dzīves prieku un atbrīvoties no veselības problēmām.
       Plašās telpas un daudz patīkamāka vide uzlabo gan pacientu, gan personāla labsajūtu, bet par vizuālo noformējumu jāsaka paldies izstāžu zāles „Inta un Imants Ozoliņi” saimniekiem- fotogrāfei Inai Intai Liniņai- Ozoliņai un grafiķim Imantam Ozoliņam, jo nodaļā var apskatīt grafiķa Imanta Ozoliņa Jūrmalas slimnīcai dāvinātos darbus.
Endoskopijas māsa Alda Semjonova un Endoskopiste Dr. Lilija Morozova