Kad plastikas operācija noteikti ir aktuāla jaunajām māmiņām

Ne vienai vien sievietei dzīvē var pienākt brīdis, kad rodas nepieciešamība veikt plastikas operāciju. It īpaši tas mēdz būt situācijās, kad pēc vairāku bērniņu iznēsāšanas vai straujas svara samazināšanas vēders kļuvis nokarens vai arī savu formu zaudējušas krūtis.

Jāizvēlas uzticamas ārstniecības iestādes

Ar katru gadu plastiskā ķirurģija kļūst arvien pieprasītāka, no savas pieredzes zina teikt Jūrmalas slimnīcas plastikas ķirurgs Kārlis Vērdiņš. Daudzām daiļā dzimuma pārstāvēm ir vēlme ne vien uzlabot savas ķermeņa aprises un sejas izskatu, bet reizumis arī novērst dažādas nepilnības un fiziskos defektus. Mūsdienās plastiskās ķirurģijas manipulācijas un operācijas vairs neprasa ilgu atveseļošanos, turklāt praktiski neatstāj pamanāmas rētas.

Šobrīd pieprasītākās operācijas ir krūšu palielināšana ar implantiem, augšējo plakstiņu korekcija un vēdera plastika. Tāpat ļoti bieži pie plastikas ķirurgiem vēršas sievietes, kurām bijušas vairākas grūtniecības un nepieciešama vēdera priekšējās sienas korekcija. Tāpat nāk arī pacienti pēc ievērojamas svara samazināšanas, piemēram, pēc bariatriskām (kuņģa samazināšanas vai apiešanas) operācijām, kad nepieciešams atbrīvoties no liekās nokarenās ādas.

Operāciju veikšanai vienmēr vēlams izvēlēties ārstniecības iestādi, kas garantē drošību, bet gadījumos, ja tomēr atgadās kas neparedzēts, blakus būtu zinoši un profesionāli mediķi.

 

Krūtis pacelsies un kļūs pilnīgākas

Pēc vairāku bērniņu laišanas pasaulē un viņu zīdīšanas daudzām sievietēm izmainās krūšu formas un, tā sakot, apjoms. Šīs novirzes mēdz būt dažāda rakstura. Viens no variantiem – notiek dabīga tā saucamā krūšu dziedzeraudu involūcija, kad samazinās krūšu apjoms, respektīvi, krūtis kļūst mazākas izmēros, to augšpols top tukšāks. Šādās reizēs palīdz krūšu palielināšana ar implantiem vai ar sievietes pašas audiem. Otrs variants ir tāds, ka krūšu apjoms it kā pietiekami labs, bet pašas krūtis ir noslīdējušas – kļuvušas tādas kā nokarenas. Tad, iespējams, nepieciešama krūšu pacelšanas operācija, kad vai nu ievieto implantus vai iztiek bez tiem.

Savukārt, runājot par implantiem, katrai sievietei tiek piemeklēti savi – izteiksmīgai dekoltē zonai izvēlas apaļas formas implantus, bet, ja grib panākt dabisku izskatu, tad anatomiski tuvu implanta formu.

Dakteris Vērdiņš savām pacientēm pielieto jaunākās paaudzes silikona gela implantus ar ražotāja dotu mūža garantiju – tie ir izturīgi un tos labi pieņem organisms. Ja implantu liek zem muskuļa, tad to ievietošanas laikā krūts dziedzeraudi praktiski netiek aizskarti.

Pirms krūšu operācijas sievietei jānodod asinsanalīzes un jāveic noteikti izmeklējumi – krūšu ultrasonogrāfija vai vajadzības gadījumā mamogrāfija. Ja ir atklāts kāds veidojums, tad noteikti vispirms nepieciešama vizīte pie krūts ķirurga vai mamologa.

Krūšu formas uzlabošanas operācija norit vispārējā narkozē. Pēc tās pacientei stacionārā jāuzturas vismaz vienu diennakti. Pēc operācijas viņai jānēsā speciāls krūšturis, pirmajam mēnesim paredzēts relatīvs miera režīms. Tāpat sievieti apmāca, kādi vingrojumi viņai jāveic, bet kādi nav atļauti, it īpaši, ja implanti ievietoti zem krūts muskuļa.

 

Negantais nokarenais vēders

Viena no lielākajām problēmām, kas daiļā dzimuma pārstāvēm mēdz traucēt pēc bērniņa iznēsāšanas un dzemdībām, it īpaši, ja bijušas vairākas grūtniecības, ir nokarena un ļengana vēdera priekšējās siena, kā arī atslābusi vēdera preses muskulatūra. Tas saistīts ar to, ka grūtniecības laikā vēders ticis izstiepts. Turklāt vēderam izstiepties ir vieglāk, nekā sarauties. Ja pēc bērniņa piedzimšanas, veicot vingrojumus, vēders neiegūst iepriekšējo formu, var veikt ķirurģisku korekciju. Šādos gadījumos sievietēm bieži pietiek ar vēdera mini abdeminoplastiku, kad liekā vēdera priekšējā kroka tiek noņemta ar relatīvi mazu griezienu, kurš atrodas bikini biksīšu zonas rajonā – šāda rēta ir īsa un neredzama.

Ja veikta vēdera plastika, sievietei nevajadzētu uzskatīt, ka viņai būs kādi sarežģījumi nākamās grūtniecības laikā.  Viņa normāli varēs bērniņu iznēsāt, vienīgi pēc operācijas vēlams kādu gadu nogaidīt, lai viss būtu sadzijis.

Mēdz būt tā, ka vēdera priekšējā siena ir nokarena un kombinējas ar tās trūci. Ja nu jānovērš abas problēmas (gan jāatbrīvojas no nokarenā vēdera, gan trūces), vislabāk izvēlēties ārstniecības iestādi, kur strādā ne tikai plastikas, bet arī vispārējie ķirurgi. Savukārt nopietnākos gadījumos, kad liekā āda uz vēdera ir ļoti lielā kārtā, kas bieži notiek, kad strauji samazināts svars, var nākties taisīt vēdera plastiku ar vai bez nabas pārvietošanas.

Ja sievietei ir bijusi pārmēru liela ķermeņa masa un viņa ievērojami samazinājusi svaru, piemēram, pēc bariatrijas operācijas, visticamāk, ka viņai arī var nākties meklēt plastikas ķirurga palīdzību. Tikai tādā veidā viņa atbrīvosies no liekās un nokarenās ādas ne vien uz vēdera, bet arī uz augšstilbiem, augšdelmiem.

Pirms domāt par operāciju, pirmais noteikums ir, lai sievietei būtu fiksēts stabils svars un pēdējo divu trīs mēnešu laikā tas nebūtu jūtami mainījies. Tāpat arī šajā gadījumā nepieciešami izmeklējumi – asinsanalīzes, kā arī vēdera priekšējās sienas ultrasonogrāfija, lai pārliecinātos, vai nav kāda trūce.

Pēc operācijas sievietei katrā ziņā jāpievērš uzmanība savai ēdienkartei – ļoti svarīgi nepieļaut diētas pārkāpumus, jo zemādas tauku slānis, ja tāds bijis, var ļoti ātri atjaunoties. Tāpat mēnesi pēc operācijas vajadzētu izvairīties no aktīvām fiziskām nodarbēm.

Ja sieviete nav apmierināta ar savu vizuālo izskatu un šī iemesla dēļ jūtas gana nelaimīga, nevajadzētu krist izmisumā, bet gan atnākt uz konsultāciju pie plastikas ķirurga, lai visu izrunātu un uzklausītu iespējamos risinājumus. Viss ir iespējams, vajag tikai to ļoti vēlēties!

 

Vairāk par plastikas operācijām Jūrmalas slimnīcā – šeit

Pieraksts pie Dr.Vērdiņa pa tālruni 67752254 vai vai aizpildiet pieteikuma formu mūsu mājas lapā.

 

 

Ilona Noriete