Simtgades mazuļu sveikšana!

Šodien, izrakstoties no slimnīcas, septiņi 18.novembrī dzimušie bērniņi saņēma dāvinājumu no tekstilmākslinieces Santas Kamaldiņas un Jūrmalas slimnīcas – tekstilmozaīkas tehnikā veidotu sedziņu! Vēlreiz sirsnīgi sveicam!

Dzemdību nodaļas telpās vēl līdz 21.novembrim apskatāma Santas Kamaldiņas tekstildarbu un Ivara Krūmiņa fotogrāfiju izstāde.

Mūsdienās tekstilmozaīka ir plaši izplatīta visā pasaulē. No kvadrātu un trīsstūru sašūšanas līdz dīvainas formas un salikuma darbiem – radošajam garam ir pilnīga brīvība pašizpausmē. Raiņa radītais lellītes Lolītes tēls ir pazīstams daudziem, un šoreiz tas ir bijis iedvesmas avots māksliniecei izstādes “Saldus sapņus Lolītei” tapšanā, kurā eksponētas tekstilmozaīkas tehnikā darinātas bērnu segas, kas mijas ar fotogrāfa Ivara Krūmiņa melnbaltām fotogrāfijām –  leļļu portretiem.

Tekstilmāksliniece Santa Kamaldiņa: “Mani bēbju deķi ir apceļojuši dažādas pilsētas – pabijuši konkursos gan Sanktpēterburgā, gan Krasnodarā, gan Grodņā, gan Kijevā – bet beigu beigās tie tomēr pildīs savu galveno uzdevumu – silti apsegs kādu mazuli…”