Jūrmalas slimnīca uzsākusi personāla vakcināciju pret covid-19

Pirmajā piegādē saņemti 25 vakcīnu flakoni jeb 125 devas, kas tiks izlietotas Jūrmalas slimnīcas personāla vakcinācijai. Pirmā vakcīnu saņēma neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļas virsmāsa Nataļja Goldovska.

Jūrmalas slimnīcā vakcinēties pret Covid-19 varētu aptuveni 90% personāla,  atzina pilsētas pašvaldības SIA “Jūrmalas slimnīca” valdes priekšsēdētājs Egons Liepiņš. Aptuveni trešdaļa darbinieku saņems vai jau saņēmuši vakcīnu, jo strādā arī universitāšu slimnīcās Rīgā. Pašlaik vakcinācija notiks ar uzņēmumu “Pfizer” un “BioNTech” ražoto vakcīnu “Comirnaty”.

Šodien uzsākts pieraksts arī citu iestāžu ārstniecības personu vakcinācijai, kas tiks nekavējoties realizēta pēc turpmāko vakcīnu piegāžu saņemšanas. Iepriekšējs pieraksts vakcinācijai darba dienās no plkst. 8.30 līdz 16.30  pa tālruni 29609494 vai 26815008.

Stacionārā bloka vadītājs Oskars Leinerts: “Slimnīcā iekārtoti 2 vakcinācijas kabineti. Vakcinācijas kabinetu noslodze būs atkarīga no pieprasījuma dinamikas. Nepieciešamības gadījumā vakcinācijas kabineti darbosies arī brīvdienās, tādējādi sniedzot iespēju vakcinēties maksimāli lielam skaitam kolēģu no citām ārstniecības iestādēm. Šorīt jau diezgan aktīvi uz vakcināciju piesakās kolēģi no dažādām ārstniecības iestādēm Jūrmalā. “

Jūrmalā pašlaik nav plānots atvērt nodaļu Covid-19 pacientiem, lai arī inficētie nonāk iestādē ar citām kaitēm. Konstatējot Covid-19, šie slimnieki tiek pārvirzīti uz slimnīcām, kur darbojas Covid-19 nodaļas. “Mēs uzņemam akūtus pacientus no plaša reģiona,” skaidroja Liepiņš, atzīstot, ka nepieciešamības gadījumā arī Jūrmalā varētu ārstēt Covid-19 pacientus, taču pašlaik visas pūles tiek veltītas neatliekamās palīdzības sniegšanai.

 

Izveidota karte* ar Covid-19 vakcinācijas kabinetu adresēm, kuros vakcinē ārstniecības personas un ārstniecības atbalsta personas: https://bit.ly/3scBKNE.

 

Foto: Artis Veigurs