Vakcinācija pret covid-19 infekciju

Atskatoties uz  aizvadītajām pirmajām divām vakcinācijas dienām, kurās tika vakcinēti seniori vecumā virs 70 gadiem, jāsecina, ka iedzīvotāju atsaucība ir liela un vakcinēšanās noritējusi gludi. Iedzīvotāji uz vakcināciju tiek aicināti, saskaņā ar iepriekšējās pieteikšanās sarakstiem, kurus pastāvīgi apkopo un nosūta Vakcinācijas birojs. Tikai daži no uzrunātajiem senioriem atsauca savu iepriekšējo gatavību vakcinēties un izvēlējās nogaidīt kādu laiku.

Vakcīnas pirmajās divās dienas saņēma 30 seniori jeb atbilstoši piegādāto Astrazeneca vakcīnu daudzumam tajā brīdī. “Slimnīcā ir atvērti divi vakcinācijas kabineti. Ir redzams, ka vakcinēties gribētāju skaits ir liels un arī mūsu kapacitāte ir krietni lielāka, tomēr šobrīd ir neliela pauze, gaidot nākamo vakcīnu pievedumu”, skaidro Dr. Oskars Leinerts, stacionārā bloka vadītājs un atbildīgais par vakcinācijas norisi Jūrmalas slimnīcā.

Tikmēr turpinās arī pašas slimnīcas personāla vakcinācija, lielākā daļa saņēmuši jau otro poti, tādējādi iegūstot imunitāti pret saslimšanu ar covid-19 infekciju. Arī tie, kas pārslimojuši covid-19 infekciju, jau ir uzsākuši vakcināciju vai plāno to darīt tuvākajā laikā,  lai iegūtu noturīgu imunitāti ilgtermiņā. Kopumā novērojumi liecina, ka personāls vakcinējušies diezgan strauji un masveidā, un tas būtiski samazinājis saslimšanu gadījumu slimnīcas darbinieku vidū.

Atgādinām, ka iedzīvotājiem vakcinācijai iespējams pieteikties kādā no trīs veidiem:

– vietnē “manavakcina.lv”,

– pa tālruni 8989

– vai pie sava ģimenes ārsta.

Tālāk, vadoties no saņemtajiem iepriekšējās pieteikšanās sarakstiem, Jūrmalas slimnīcas pacientu koordinatore pati sazināsies ar šiem iedzīvotājiem, lai vienotos jau par konkrētu vakcīnas saņemšanas laiku.

Vakcinācijas kabinets atrodas palīgēkā slimnīcas teritorijā ar ieeju no Bauskas ielas puses. Ierodoties uz vakcināciju, līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments (ID karte vai pase) un potēšanās pase, ja tāda ir.

Plašāka informācija un atbildes uz biežāk uzdotajiem jautājumiem meklējiet SPKC mājas lapā: https://www.spkc.gov.lv/lv/atbildes

 

Foto: Artis Veigurs