Jūrmalas slimnīcā dzimis šogad 1000. bērniņš

25.jūlijā plkst.06.55 Jūrmalas slimnīcā piedzimis šogad tūkstošais bērniņš – rīdzinieku Aijas un Gata Mauriņu ģimenē dzimis dēliņš Renārs.

Puisītis ir pirmais bērniņš Mauriņu ģimenē.  Tā svars piedzimstot bija 3720gr, bet garums 54cm.  Dzemdības pieņēma vecmāte Līga Rainska un neonatologs Ruta Vikaine.

Mauriņu ģimene Jūrmalas slimnīcu un vecmāti Līgu Rainsku izvēlējusies pēc paziņu ieteikuma, vēloties saņemt individuālu pieeju un iejūtīgu aprūpi. Māmiņa Aija ir pateicīga personālam par sniegto atbalstu arī pēcdzemdību periodā, apgūstot praktisks iemaņas jaundzimušā aprūpē.

Pieņemto dzemdību skaita ziņā Jūrmalas slimnīcas dzemdību nodaļa ir viena no vadošajām valstī aiz SIA “Rīgas Dzemdību nama” un Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas. 2019. gadā Jūrmalas slimnīcā dzimuši 1694 bērniņi, bet pērn pasaulē nācis līdz šīm lielākais skaits – 1779  bērniņi.

Jūrmalas slimnīca ir saņēmusi titulu “Gada slimnīca 2018” un augstāko novērtējumu tādos kritērijos kā pacientu atsauksmes, iestādes pieejamība, personāla profesionalitāte un attieksme pret pacientiem. Jūrmalas slimnīcai ir piešķirts statuss “Mazulim draudzīga slimnīca”. 2015. gadā Jūrmalas slimnīcas Dzemdību nodaļa ieguvusi Latvijas ārstniecības iestāžu Kvalitātes balvu.

Īstenojot Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansēto projektu “SIA “Jūrmalas slimnīca” veselības aprūpes infrastruktūras un pakalpojumu pieejamības uzlabošana”, 2020. gadā slimnīca iegādājusies mūsdienīgas iekārtas endoskopijas,  radiogrāfijas un datortomogrāfijas pakalpojumu veikšanai, kā arī iekārtas grūtniecības un dzemdību profilam. Minēto iekārtu iegāde uzlabos pakalpojumu pieejamību tādās prioritārajās jomās kā sirds un asinsvadu, onkoloģijas un bērnu aprūpes jomās.

Ģimeni sveic Jūrmalas domes priekšsēdētāja vietniece Rita Sproģe un Jūrmalas slimnīcas dzemdību nodaļas personāls .

Foto: Artis Veigurs