Pirmais jaundzimušais Jūrmalā šogad – meitenīte  

Pirmais bērniņš, kas šogad piedzimis Jūrmalas slimnīcā, ir meitenīte. 1. janvārī Jūrmalas slimnīcas Dzemdību nodaļā dzimušajam bērniņam vecāki devuši vārdu Darja.

Pirmais šāgada bērniņš piedzimis rīdzinieku Ināras un Denisa Kuprijanovu ģimenē. Jaundzimušajai dots vārds Darja. Meitenīte piedzima 1. janvāra naktī plkst. 3.07, svēra 3270 g, viņas garums – 52 centimetri. Dzemdības pieņēma vecmāte Elita Antone un ginekologs Renars Parādnieks, kā arī anesteziologs Olga Beknazarova. Jaundzimušo aprūpēja neonatologs Baiba Baumerte un bērnu māsa Jolanta Šustere.

Meitenīte ir otrais bērns ģimenē, mājās viņu gaida 6 gadus veca māsiņa, kura arī ir dzimusi Jūrmalas slimnīcā. Pateicoties pozitīvajai pieredzei, vecāki nolēmuši arī šoreiz doties uz Jūrmalas slimnīcu. Māmiņa Ināra īpaši atzīmē personāla iejūtīgo attieksmi un ērto uzturēšanās vidi.

 

Jūrmalas slimnīca ir viena no populārākajām Latvijā, kuru mazuļa sagaidīšanai izvēlas ne tikai jūrmalnieki, arī ģimenes no citām Latvijas pilsētām. 2022. gadā Jūrmalas slimnīcas Dzemdību nodaļā pasaulē nāca 1328 bērni, tostarp 5 dvīņu pāri. 2021. gadā – 1704 bērni, bet 2020.gadā piedzima rekordliels bērnu skaits – 1797.

 

Jūrmalas slimnīcai kopš 2005. gada ir “Mazulim draudzīgas slimnīcas” statuss, ir piešķirts ISO 9001:2015 kvalitātes sertifikāts un 2018. gadā slimnīca ir saņēmusi Latvijas Ārstu savienības apbalvojumu “Gada slimnīca”.

 

Kopš 2019. gada janvāra Jūrmalas pašvaldība jūrmalniekiem nodrošina bērna piedzimšanas pabalstu 500 eiro par katru bērnu. Pabalstu 500 eiro apmērā piešķir bērna vecākam, aizbildnim vai adoptētājam, kam dzīvesvieta ir deklarēta Jūrmalas pilsētā vairāk nekā sešus mēnešus pirms bērna piedzimšanas; arī jaundzimušajam ir jābūt deklarētam Jūrmalā.

Attēli no Jūrmalas valstspilsētas arhīva.