Pirmais bērniņš, kas šogad piedzimis Jūrmalas slimnīcā, ir puisītis.

Pirmais šāgada bērniņš piedzimis  Elinas un Jakova Bikovsku ģimenē. Puisītis piedzima 1. janvārī  plkst. 13.45, svēra 4050 g, viņa garums – 56 centimetri. Dzemdības pieņēma vecmāte Evita Brigere. Jaundzimušo aprūpēja neonatologs Baiba Baumerte un bērnu māsa Irina Tarvida.

Puisītis ir otrais bērns ģimenē, mājās viņu gaida gandrīz 3 gadus vecs  brālītis. Ģimene dzīvo Mārupes novadā. Jūrmalas slimnīcu vecāki izvēlējās, balstoties uz draugu un paziņu ieteikumiem, ka šeit atbalsta dabīgas un mierīgas dzemdības. Māmiņa Elīna uzsver, ka cerības attaisnojās – viss esot noritējis mierīgi un droši ar profesionālu atbalstu no vecmātes puses.  Māmiņa Elīna  pozitīvi novērtē personāla labvēlīgo attieksmi un mierīgo, mājīgo gaisotni.

Jūrmalas slimnīca ir viena no populārākajām Latvijā, kuru mazuļa sagaidīšanai izvēlas ne tikai jūrmalnieki, bet arī ģimenes no citām Latvijas pilsētām. Paldies visām ģimenēm, ka izvēlējāties Jūrmalas slimnīcas dzemdību nodaļu kā vietu, kur laist pasaulē savus bērniņus – 2023.gadā tādi bija 1333, tostarp 7 dvīņu pāri 🧸🎈👶Neskatoties uz dzimstības kritumu valstī, Jūrmalas slimnīcā pērn piedzima par 5 bērniņiem vairāk nekā 2022.gadā.

Foto no kreisās: vecmāte Evita Brigere, Bikovsku ģimene, neonatologs Dina Krūze, dzemdību nodaļas vadītāja, ginekologs Jolanta Bārbale-Mālniece un vecmāte Kristīne Brinkmane-Druze.

Foto: Artis Veigurs