Atklāj Jūrmalas slimnīcas Dzemdību nodaļu

10. augustā pēc renovācijas Jūrmalas slimnīcā tiks atklātas Dzemdību nodaļas jaunās telpas. Dzemdību nodaļa turpina pieņemt sievietes no visas Latvijas un papildus piedāvās arī dzemdības vannā. Pasākumā piedalīsies Veselības ministre Ingrīda Circene un Jūrmalas pilsētas pašvaldības pārstāvji.

Renovācijas laikā saglabāta nodaļas funkcionalitāte un komforts, turpmāk pacientiem būs pieejamas 17 palātas, četras dzemdību zāles, dzemdību vanna, divas operāciju zāles un jaundzimušo intensīvā palāta. Nodaļā vienlaicīgi komfortablos apstākļos var uzturēties divdesmit sievietes ar jaundzimušajiem. Jūrmalas slimnīcā dzemdību procesā piedalās ārsts ginekologs – dzemdību speciālists, vecmāte, neonatologs un papildus pēcdzemdību aprūpē tiek piesaistītas bērnu māsas un fizioterapeits.

Jūrmalas slimnīcas Valdes priekšsēdētājs Egons Liepiņš: „Dzemdību nodaļas renovācija ir tikai loģisks solis slimnīcas turpmākajai attīstībai, jo liela daļa Latvijas sievietes izvēlas dzemdēt Bulduros. Nodaļas labiekārtošana notika jau pirms desmit gadiem un šajā laikā to izmantoja daudzas jaunās ģimenes un nodaļas telpas nolietojās. Pēdējos desmit gados dzemdību skaits ik katru gadu palielinājās un 2008. gadā sasniedza pat 1526 dzemdības gada laikā, kas ir vērā ņemams skaitlis nodaļai ar divdesmit gultas vietām.”

Projekta „Stacionārās veselības aprūpes infrastruktūras pilnveidošana SIA „Jūrmalas slimnīca”, veicot pasākumus veselības aprūpes pakalpojumu kvalitātes un izmaksu efektivitātes uzlabošanai” realizācija tika veikta divos posmos. No 2011. gada augusta tika veikti ēkas ārējās renovācijas un rekonstrukcijas darbi, bet no 2012.gada februāra ēkas iekšējās renovācijas darbi.

Ēkas ārējās renovācijas un rekonstrukcijas laikā tika veikti ēkas energoefektivitātes uzlabošanas pasākumi – jumta nomaiņa, ārējās fasādes siltināšana un logu nomaiņa. Kā skaidro E. Liepiņš: „Jumta nomaiņa sniedz iespējas nākotnē paplašināt telpas un aprīkot ēkas piekto stāvu. Ēkas iekšējās renovācijas ietvarā veikta arī pacientu transporta un apmeklētāju liftu nomaiņa, kas slimnīcā darbojās jau kopš korpusa atvēršanas no 1988. gada un bija ne tikai fiziski, bet arī morāli novecojuši.”

Renovācijas un rekonstrukcijas kopējās izmaksas pārsniedz 1 miljonu 291 tūkstoti latu, kur 51% sedz ERAF līdzekļi, Jūrmalas slimnīca – 42%, Jūrmalas pilsētas pašvaldība – 7%. Dzemdību nodaļas renovācijas izmaksas sasniedz 533 tūkstošus latu, kur ERAF līdzfinansējums – vairāk kā 289 000 lati, Jūrmalas pilsētas pašvaldības finansējums – vairāk kā 88 000 un slimnīcas finansējums – vairāk kā 154 000 lati. Lai veiksmīgi pabeigtu rekonstrukciju slimnīca saņēma aizņēmumu bankā.

Jūrmala vienmēr ir lepojusies ar Jūrmalas slimnīcas Dzemdību nodaļas panākumiem, kas jau ilgstoši sevi ir pierādījusi kā spēcīga nodaļa ar profesionālu un tajā pašā laikā atsaucīgu personālu. Jūrmalas slimnīca nodrošina neatliekamo medicīnisko palīdzību ķirurģijas, terapijas, neiroloģijas, dzemdību un ginekoloģijas profilos, kā arī nodrošina ambulatoro veselības aprūpi dienas stacionārā, veselības aprūpē mājās un diagnostikā.