Jaunie speciālisti izvēlas Jūrmalas slimnīcu

Pavasaris Jūrmalas slimnīcā ir raksturīgs ar lielu studentu skaita pieaugumu. Šogad slimnīcā praktizē arī studente no Igaunijas skolas „Tartu School of Health Care”, kura dalījās savos iespaidos par pirmo Latvijā un Jūrmalas slimnīcā pavadīto mēnesi.

ERASMUS stipendijas sniedz iespēju studentiem doties apmaiņas programmā un iepazīt citas, kā arī pilnveidot savas zināšanas. Igaunijas studente praktizē Jūrmalas slimnīcā ar LU P.Stradiņa medicīnas koledžas starpniecību un ERASMUS stipendijas atbalstu. Studente izvēlējās praksi veikt Anesezioloģijas reanimotoloģijas nodaļā un ir ļoti apmierināta ar savu izvēli „Man patīk, man ļoti patīk Jūrmala, koledža, kolēģi un Jūrmalas slimnīca, gribu šeit stādāt, kā darbinieks.” Viktorija ar valodas barjeru slimnīcā nesaskaras, jo brīvi pārvalda krievu un angļu valodu.

Praktikante kopā ar pārējiem studentiem no koledžas katru darba dienu dodas uz nodaļu un palīdz medicīnas māsām ikdienas darbos. Prakses laikā jaunie speciālisti var pārbaudīt sevi dažādās situācijās un iegūt praktiskas iemaņas savā izvēlētajā profesijā. Medicīna ir komplicēta joma un katru dienu jāsaskaras ar pārbaudījumiem, ne tikai fiziskajiem, bet arī morālajiem. Medicīnas māsas ir atbalsta punkts pacientam un ir svarīgi, ka pieredzējušās māsas apmāca jaunos speciālistus.

Katru gadu Jūrmalas slimnīcā praksi veic aptuveni 50 studenti , kas ir ne tikai no Latvijas, bet arī no Vācijas, Portugāles, Spānijas un citām valstīm.

No labās praktikante Viktorija un Anestezioloģijas reanimatoloģijas nodaļas virsmāsa Kristīne Širma.