Jūrmalas slimnīcā tiekas ģimenes ārsti

Pavasari sagaidot, Jūrmalas slimnīcā tikās ģimenes ārsti, lai uzzinātu vairāk par pacientu diagnostikas un ārstēšanas metodēm. Savlaicīgi diagnosticējot saslimšanu, tās ārstēšanas rezultāti ir efektīvāki un ātrāki. Seminārā informēja par aktualitātēm Jūrmalas slimnīcas ārsti – interniste, endoskopiste Lilija Morozova, ķirurgs, flebologs Ilmārs Pastars, ķirurgs Olevs Kaju un ambulatorā bloka vadītāja Inga Rutka.

Jaunākās tehnoloģijas diagnostisko izmeklējumu jomā sniedz jaunieguvums – kapsulas endoskopija. Kapsulas endoskopija ir pacientam draudzīga izmeklēšanas metode, kad tiek norīta kapsula. Kapsula pārvietojas pa gremošanas traktu un fiksē 3 kadrus sekundē, kas atspoguļo visa gremošanas trakta kopainu. Vienīgā izmeklēšanas metode ar kuras palīdzību tiek izmeklēta tievā zarna. Protams, cilvēki pirms veikt endoskopisko izmeklējumu var veikt kapsulas endoskopiju, bet šobrīd kapsulas endoskopija nevar aizstāt endoskopisku izmeklējumu, jo nespēj atgriezties, lai veiktu papildus analīzes vai apturētu asiņošanu.

Ārsts Ilmārs Pastars specializējas vēnu problēmu ārstēšanā un pielieto pacientam un ārstam draudzīgas ārstēšanas metodes. Kāju vēnu lāzeroperācijas ir atzīts pakalpojums un savu efektivitāti jau ir pierādījis, bet hemoroīdu lāzeroperācijas ir jaunums, kas ir ceļā uz panākumiem. Hemoroīdu operācijas tiek veiktas jau daudzus gadus, bet lāzeroperācija var atbrīvot pacientu no sāpēm un diskomforta ātrāk.

Oleva Kaju lekcija ar nosaukumu „Jaunākie atklājumi locītavu struktūru bojājumu ārstēšanā – Ortokīna intraartikulārās injekcijas” izraisīja plašas debates, jo osteoartrīta, muguras sāpju un sporta traumu ārstēšana vienmēr ir saistījusies ar sarežģītu operāciju veikšanu. Bet tehnoloģiju attīstība sniedz jaunas iespējas. Tavs ķermenis pats sevi ārstē – tā darbojas injekciju kurss, kur ārstēšanā tiek izmantotas konkrētā pacienta asinis.

Jūrmalas slimnīcas pakalpojumus izmanto ne tikai jūrmalnieki, bet atzinīgi novērtē arī medicīnas tūristi no citām valstīm. Laika gaitā ir attīstījies jauns virziens un tiek veiktas kuņģa samazināšanas operācijas un manipulācijas. Ārste endoskopiste Lilija Morozova ir apguvusi „balonu” ievietošanas manipulāciju, kas ļauj pacientiem veiksmīgi atbrīvoties no liekā svara. Lilija Morozova: „Ir veiktas vairākas balona ievietošanas manipulācijas, un rezultāti pārsteidz ne tikai mani, bet arī pacientus. No liekā svara cieš katrs desmitais ES pilsonis, bet lielākoties tikai sievietes izvēlas cīnīties ar liekā svara radītajām problēmām un vēršas pie manis pēc palīdzības.”