Jūrmalas slimnīcā dzimis tūkstošais bērniņš

Jūrmalas slimnīcas dzemdību nodaļā dzimis tūkstošais bērniņš 2010. gadā. Rīdzinieku Annas un Artjoma ģimenē 29. oktobra rītā 07.17 dzimusi otrā meitiņa Viktorija, kas iepriecināja ne tikai ģimeni, bet arī visu Jūrmalas slimnīcas kolektīvu. Tūkstošais bērniņš tika nepacietīgi gaidīts visa mēneša garumā. Ik dienu Jūrmalas slimnīcā dzimst vidēji četri bērniņi, dvīņi šogad dzimuši sešām māmiņām. Dienā, kad dzima tūkstošais bērniņš, tika pieņemtas arī tūkstošās dzemdības.

Jauno ģimeni un nodaļas personālu sirsnīgi sveica Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis un Jūrmalas slimnīcas valdes priekšsēdētājs Egons Liepiņš. G. Truksnis: „Tas, ka ģimene dzīvo Rīgā, bet šo tik svarīgo brīdi bija nolēmuši sagaidīt Jūrmalas slimnīcas Dzemdību nodaļā, liecina par slimnīcas augsto reputāciju un labo slavu – Jūrmalas slimnīcas dzemdību nodaļa ir kļuvusi par savdabīgu mūsu pilsētas zīmolu.” G. Truksnis mazajai Viktorijai un viņas ģimenei vēlēja veselību, izturību un mīlestību un pauda cerību, ka viņi būs bieži viesi Jūrmalas pilsētā. Visus Jūrmalas slimnīcā dzimušos bērnus ar dāvaniņām sveic sadarbības partneri Natural Babycare, Bubchen & Nuk, Johnson’s Baby, Sudocrem un citi bērnu produkcijas izplatītāji. Tūkstošajai jaundzimušajai meitenītei sadarbības partneri sarūpējuši īpašas dāvanas.

Viktorijas vecāki Anna un Artjoms dzīvo Rīgā, bet jau iepriekš nešaubījās par dzemdību nodaļas izvēli. Dzemdēt Jūrmalas slimnīcā rekomendēja draugi. Pēc dzemdībām jaunā mamma priecājās par nodaļas personāla palīdzību: „Ir pagājis jau ilgs laiks pēc pirmajām dzemdībām un īsti neatceros, kā pareizi zīdīt mazulīti, cerams, ar ārsta norādījumiem tiksim skaidrībā”. Dzemdībās piedalījās vecmāte Inga Majorenko, ginekologs, dzemdību speciālists Valdis Mozgirs un neonatoloģe Iveta Grotāne. Kā atklāj ārsts V. Mozgirs: „Anna bija „ātrā dzemdētāja”, nodaļā iestājās piecos no rīta un jau septiņos mazulīte bija klāt. Priecājamies, ka mazulīte un mamma jūtas labi un tuvākajā laikā varēs doties uz ģimenes palātu, lai kopā ar tēti mierīgi atpūstos”.

Jūrmalas dzemdību nodaļa ir viena no pieprasītākajām dzemdību nodaļām Latvijā, jo nodrošina ne tikai dzemdību pakalpojumus, bet arī īpašu aprūpi dzemdību un pēcdzemdību periodā. Dzemdēt Jūrmalā izvēlas ne tikai jūrmalnieces, bet arī sievietes no citām Latvijas pilsētām un pat citām valstīm. Šogad nodaļā arī dzimuši Krievijas pilsoņi. Jau vairākus gadus Jūrmalas slimnīca var lepoties ar vairāk kā tūkstoš jaundzimušajiem, 2008. gadā – 1526 un 2009. gadā – 1391.