Jūrmalas slimnīcā sākoties pavasarim sāk veikt limfodrenāžas procedūras

Limfodrenāža palīdz attīrīt organisma limfātisko sistēmu un uzlabot tās darbību.

Cilvēka limfa pildīta ar šūnu darbības atkritumiem, tā satur baktērijas un toksīnus. Tas nozīmē, ka kaitīgās vielas no cilvēka organisma šūniņām iekļūst tieši limfā un caur limfātisko sistēmu organisms attīrās. Tāpēc ir svarīgi, lai limfa būtu nevis pasīva, bet aktīvi darbotos.

Mehāniskā limforenāža – limfas atteces uzlabošana, pielietojot aparāttehnoloģisko metodi – ar dozētu gaisa kompresiju „gaisa zābakiem”. Tā ir masāža ar mainīgu gaisa spiedienu, kā rezultātā uzlabojas asinsrite un limfas plūsma. Limfodrenāžas procedūra nodrošina vienmērīgu šķidruma sadali audos, atslogojot problemātiskās zonas un pārveidojot ķermeņa kontūras, daļēji izvadot lieko šķidrumu no organisma. Limnfodrenāžas procedūra efektīvi iedarbojas uz ādu un zemādas tauku slāni, veicinot aktīvu šķidruma un toksīnu izvadi no organisma, kā rezultātā pakāpeniski mazinās celulīta pazīmes, uzlabojas mikrocirkulācija un vielmaiņas procesi audos.

Vispirms zonas, kas tiks pakļautas limfodrenāžai, iesmērē ar speciālu krēmu, tad tās ietin plēvē, uzvelk kājās lielus īpaša materiāla zābakus, savukārt augšstilbus un vēderu „iesaiņo” šī paša materiāla manšetēs, kurām pievienotas ar limfodrenāžas aparātu savienotas spiediena caurulītes. Aparāta motors producē saspiestu gaisu, spiediens automātiski un vienmērīgi tiek iespiests manšetēs, veidojot maigus, ritmiskus spiediena viļņus. Tie sākas no pirkstgaliem vai potītēm un dažu sekunžu laikā uzslīd līdz augšstilbiem, sēžamvietai, gurniem, tad spiediens automātiski no visām manšetēm izzūd un sākas nākamā spiediena fāze. Spiediena daudzumu un uzpildīšanas ātrumu speciālists individuāli piemēro katram klientam.

  • Limfodrenāža mazina nogurumu, stresu, veicina muskuļu atslābināšanos, stiprina saistaudus, aktivizē vielmaiņu ādas taukšūnās, izvada no organisma kaitīgos vielmaiņas galaproduktus – toksīnus, palielina ādas elastību, uzlabo asinsriti un limfas plūsmu, kā arī mazina liekā šķidruma uzkrāšanos.
  • Limfodrenāžu izmanto vēnu slimību profilaksei – to veic, ja ir tūska, smaguma sajūta kājās, pastiprināts kapilārais tīklojums, pēc vēnu skleroterapijas un vēnu operācijām.
  • No ķermeņa estētikas viedokļa limfodrenāžu veic, ja ir estētiskas problēmas: celulīts, liekie taukaudu uzkrājumi, saistaudu vājums. Celulīta ārstēšanai nepieciešamas 10-15 procedūras, vēlams vairākas reizes nedēļā. Procedūru skaits atkarīgs no celulīta pakāpes.
  • Limfodrenāža profilaktiski ieteicama cilvēkiem ar mazkustīgu dzīvesveidu – savā ziņā limfodrenāža ir pasīvs sporta veids.
  • Arī grūtnieces var iet uz limfodrenāžas procedūrām, vienīgi tādos gadījumos tiek masēti tikai augšstilbi. Tas ne tikai pasargā sievietes no striju rašanā un iedarbojas pret celulītu, bet atbrīvo arī no tūskas, kas grūtniecēm ir bieži sastopama parādība.

Limfodrenāžu veic:

Fizikālās terapijas kabinetā, iepriekšējs pieraksts 67752254;

Masāžas kabinetā, iepriekšējs pieraksts 29204642.