Jūrmalas slimnīca saņem medicīnas nozares balvu – titulu “Gada slimnīca 2018”!

14. martā kultūras pilī „Ziemeļblāzma” norisinājās nozīmīgākais gada notikums medicīnas nozarē – „Gada balvas medicīnā 2018” pasniegšanas ceremonija, ko devīto gadu rīko Latvijas Ārstu biedrība.

Šogad par Gada slimnīcas titula saņēmēju kļuva Jūrmalas slimnīca, kas ir viena no mazākajām Latvijas slimnīcām, taču tā attīstījusies par daudzprofilu un neatliekamās palīdzības ārstniecības iestādi, kurā tiek sniegti veselības aprūpes pakalpojumi pacientiem no visas Latvijas. Pērn Jūrmalas slimnīcā ārstējās vairāk nekā 5 tūkstoši pacientu un veiktas teju divi tūkstoši operāciju. Līdzās ikdienas ķirurģiskajām operācijām slimnīcā attīstījušies arī estētiskās un plastikas ķirurģijas pakalpojumi. Pacienta labsajūta Jūrmalas slimnīcā ir galvenais likums, kas tiek īstenots 24 stundas diennaktī 7 dienas nedēļā.

 

Īpašu popularitāti iemantojusi Jūrmalas slimnīcas dzemdību nodaļa, kas ir  3.vietā valstī pēc dzimušo bērnu skaita. Kopš 2005.gada slimnīcai piešķirts “Mazulim draudzīgas slimnīcas” statuss, bet 2015.gadā Jūrmalas slimnīcas dzemdību nodaļa ir ieguvusi Latvijas Ārstniecības iestāžu “Kvalitātes balvu” !

 

Slimnīca vairākkārtīgi paplašināta un modernizēta – 2015.gadā tika pabeigts slimnīcas renovācijas projekts, ko finansēja Jūrmalas pašvaldība un Eiropas fondi –  tika atjaunota viena ķirurģijas nodaļa, tostarp divas operāciju zāles, telpas ģimenes ārstu praksēm, konsultāciju kabineti, kā arī  paplašināta dzemdību nodaļa un citas telpas.

 

2018.gadā uzsākts jauns projekts ar ERAF finansējumu, kura ietvaros Jūrmalas slimnīca veiks jaunu mūsdienīgu iekārtu iegādi  –  endoskopijas,  radiogrāfijas un datortomogrāfijas pakalpojumu veikšanai, kā arī iekārtas grūtniecības un dzemdību profilam. Minēto iekārtu iegāde  uzlabos pakalpojumu pieejamību tādās prioritārajās jomās kā sirds un asinsvadu, onkoloģijas un  bērnu aprūpes jomās. Paralēli tiks veikts 1.stāva telpu remonts.