Pirmais jaundzimušais Jūrmalā šogad – meitenīte

 Jaunā gada pirmajā dienā, 1. janvārī, Jūrmalas slimnīcas Dzemdību nodaļā pasaulē nāca četri bērni – divas meitenes un divi zēni. Pirmais šāgada bērniņš, meitenīte, dzimis neilgi pēc pusnakts, 1. janvāra naktī plkst. 00.50, svēra 3315 g, viņas garums – 52 centimetri. 

 

Divi jaundzimušie ir rīdzinieki, divi mazuļi pasaulē nākuši jūrmalnieku ģimenēs. Pirmā šāgada jaundzimušā bērniņa vecāki ir rīdzinieki Darja un Vadims Freidenfeldi, kas izvēlējušies Jūrmalas slimnīcas Dzemdību nodaļu. Dzemdības pieņēma vecmāte Sarmīte Trautmane, ginekologs Iveta Dumbrovska, neonatologs Elza Salputra un bērnu māsa Marita Šņepste.

 

Māmiņa Darja jūtas labi, un abi vecāki saka, ka Jūrmalas slimnīcu esot izvēlējušies pozitīvo atsauksmju dēļ un ir ļoti apmierināti ar savu izvēli. Jaundzimušajai vecāki izvēlējušies vārdu Eva. Meitenīte ir otrais bērns ģimenē, mājās viņu gaida vecākā māsiņa.

 

Jūrmalas slimnīca ir viena no populārākajām Latvijā, kuru mazuļa sagaidīšanai izvēlas ne tikai jūrmalnieki, arī ģimenes no citām Latvijas pilsētām. 2021. gadā Jūrmalas slimnīcas Dzemdību nodaļā pasaulē nāca 1704 bērni. 2020. gadā piedzima rekordliels bērnu skaits – 1797, bet 2019. gadā  – 1694 bērni. Slimnīcā diennaktī tiek pieņemtas vidēji piecas dzemdības.

 

Jūrmalas slimnīcai kopš 2005. gada ir “Mazulim draudzīgas slimnīcas” statuss, slimnīcai ir piešķirts ISO 9001:2015 kvalitātes sertifikāts, 2018. gadā slimnīca ir saņēmusi Latvijas Ārstu savienības apbalvojumu “Gada slimnīca”.

 

Kopš 2019. gada janvāra Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība jūrmalniekiem nodrošina bērna piedzimšanas pabalstu 500 eiro par katru bērnu.

 

Foto no Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības arhīva