Nākotnes Atbalsta fonds dāvina Jūrmalas slimnīcai skābekļa koncentratorus

Rietumu Bankas dibinātais labdarības fonds Nākotnes Atbalsta fonds ir uzdāvinājis Jūrmalas slimnīcai trīs koncentratorus, kuri tiek izmantoti skābekļa terapijai. Ar šādu aparātu palīdzību tiek ārstētas dažādas elpceļu slimības, tajā skaitā Covid-19 izraisītās komplikācijas.

Nākotnes Atbalsta fonds ir nodevis Jūrmalas slimnīcai trīs jaunus Philips Respironics (ASV) ražotus EverFlo koncentratorus, ka arī skābekļa maskas un citu nepieciešamo aprīkojumu šīs aparatūras lietošanai.

Kā teica Nākotnes Atbalsta fonda valdes priekšsēdētāja Inga Šīna: “Mēs vienmēr esam gatavi atbalstīt tik svarīgu nozari kā medicīna – mūsu fonds jau ir daudz palīdzējis slimnīcām un ceru, ka arī sadarbība ar Jūrmalas slimnīcu turpināsies. Gribētos, lai šie aparāti palīdzētu pacientiem gan Covid-19 pandēmijas laikā, kura, diemžēl, joprojām nav pārvarēta, gan arī pēc tam, ārstējot citas slimības.

Gribu arī no sirds pateikties visiem Latvijas ārstiem un medicīnas darbiniekiem, kuri turpina cīnīties ar epidēmiju, pieliek visas pūles un velta savu enerģiju tam, lai mēs, mūsu tuvinieki, visi valsts iedzīvotāji būtu veseli un varētu baudīt dzīvi”.

Jūrmalas slimnīcas medicīnas iekārtu inženieris Andris Voroņins skaidro: “Šos skābekļa koncentratorus primāri varēsim izmantot palātās, kurās nav iebūvētas gāzu ligzdas. Tas ir īpaši aktuāli pašreizējā situācijā, kad gaidāma palielināta pacientu plūsma un paredzama liela gultu noslodze.”

Nākotnes-atbalsta-fonds

Attēlā no kreisās puses: Jūrmalas slimnīcas  medicīnas iekārtu inženieris Andris Voroņins un Oskars Leinerts, stacionārā bloka vadītājs.

 

Jūrmalas slimnīcas valdes priekšsēdētājs Egons Liepiņš: “Esam pateicīgi par dāvinājumu – jebkurš izrādītais atbalsts medicīnas nozarei šodien tiek augsti novērtēts un sniedz medicīnas darbiniekiem sabiedrības atbalsta sajūtu!”

Skābekļa koncentratori tiek izmantoti medicīnā jau pietiekoši sen un ir nepieciešami katrai mūsdienu slimnīcai. Tos pielieto bronhiālās astmas, pulmonālās hipertensijas, sirds mazspējas un virknes citu slimību ārstēšanai. Ar šāda aparātu palīdzību pacients uzņem lielāku skābekļa koncentrāciju, nekā tā ir atmosfērā.

Pašlaik, Covid-19 pandēmijas periodā, skābekļa koncentratori slimnīcām nepieciešami vairāk, nekā jebkad agrāk. Kompakta skābekļa koncentratora priekšrocība ir arī tas, ka to var izmantot ne tikai stacionārā, bet arī ārstējot  pacientu mājās.

 

Foto: Artis Veigurs